Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit 2014 - kje je, kako deluje

Na tej spletni strani boste našli najbolj priljubljena vprašanja o Fordu Transitu MK8, skupaj z odgovori. Se sprašujete, kje najti številko VIN ali kako odpreti pokrov motorja na vašem kombiju? Vse informacije, ki jih potrebujete, boste našli v spodnjem besedilu.

+Ali je ford transit gospodarsko vozilo?

Da, furgon transit velja za gospodarsko vozilo. Pogosto se uporablja za prevoz blaga ali potnikov v poslovne namene.

+Kakšna je masa vozila ford transit mk8?

2028 kg - 2390 kg, odvisno od različice karoserije.

+Kolikšen tovor lahko prevaža transit furgon?

1110 kg - 1472 kg, odvisno od različice karoserije.

+Kje je številka VIN na vozilu Ford Transit MK8?

Številka VIN je na vozilu Ford Transit 2014-2019 odtisnjena na spodnjem delu tal v desnem kolesnem loku (za desnim kolesom). Poleg tega jo najdete na nalepki v vratni niši, če ni bila predhodno odlepljena.

+Ali je ford transit na voljo s pogonom 4x4?

Da. Ford Tranzit je od leta 1985 na voljo tudi v različici 4x4 (AWD). Leta 2023 je na voljo tudi Transit 4x4 z motorjem 2.0 EcoBlue. Priljubljene so tudi različice, ki so jih ustvarila druga podjetja, kot sta County ali Quigley.

+Ali so kombiji ford transit zanesljivi?

Ford Transit je eden najboljših dostavnih vozil na svetu z zgodovino, ki sega v šestdeseta leta prejšnjega stoletja.

+Kaj je ford transit trail?

Ford Transit Trail je posebna različica Fordovega dostavnega vozila z edinstvenim vzmetenjem in zunanjimi karoserijskimi podrobnostmi. Priporočamo rešetko hladilnika Ford Transit Trail.

+Kakšen Fordov transit imam?

Obiščite: ford transit deli in izberite svoj kombi med prikazanimi grafikami.

+Kateri so modeli ford transit?

Ford Transit MK1 (1965-1978), Ford Transit MK2 (1978-1986), Ford Transit MK3 (1981-1991), Ford Transit MK4 (1991-1994), Ford Transit MK5 (1994-2000), Ford Transit MK6 (2000-2006), Ford Transit MK7 (2006-2013), Ford Transit MK8 (2014-2019), Ford Transit MK9 (od 2019).

+Zakaj ima ford transit 2 akumulatorja

Uporaba dveh akumulatorjev v vozilu Ford Transit je običajno namenjena povečanju potenciala zagonskega toka. Dodatni akumulator olajša zagon dostavnega vozila pozimi ali v državah z mrzlim podnebjem. Drugi akumulator se uporablja tudi v avtodomih, hladilnikih in drugih različicah vozila Ford Transit, ki potrebujejo več električne energije, na primer za napajanje električnih naprav.

+Kje je škatla z varovalkami ford transit?

Za dostop do varovalk v vozilu Ford Transit MK8 je treba odstraniti plastično ploščo, ki se nahaja pod volanom. Pritrjena je z zaskočnicami in za odstranitev ne potrebujete posebnega orodja. Na levi strani volana je vhod OBD, na desni strani pa priključek za varovalke. Druga škatla se nahaja pod pokrovom motorja, poleg nje pa najdemo rezervoar hladilne tekočine 2014 Transit.

+Kje je akumulator ford transit?

Iz varnostnih razlogov je akumulator v vozilu Ford Transit nameščen pod voznikovim sedežem. Če ima vaš kombi električno nastavljive sedeže in je akumulator izpraznjen, boste morali za premikanje sedeža uporabiti zagonske kable.

+Kateri motor za Ford Tranzit je najboljši?

Trenutna ponudba motorjev za Ford Transit je omejena na en sam dizelski motor 2.0 EcoBlue. Če vas zanimajo alternativni pogonski sklopi, je lahko zanimiva možnost električni Ford E-Transit. Do leta 2016 so bila v proizvodnji tudi dostavna vozila z motorjem 2,2 TDCI.

+Kakšna je razlika med fordom transit in fordom transit custom?

Ford Transit je velik kombi do 3 500 kg. Ford Transit Custom je ločen model dostavnega vozila, ki je manjši. Ford Transit Custom je kompromis med osebnim avtomobilom in dostavnim vozilom. Oba kombija lahko imenujemo gospodarska vozila, vendar je Ford Transit bistveno večji in je na voljo v več različicah.

+Zakaj Fordovi transiti rjavijo?

Ford Transit in njegova karoserija rjavita zaradi procesa oksidacije elementov v jeklu (železo in njegove zlitine) z atmosferskimi sestavinami, kot je voda.

+Ali ima ford transit pogon na sprednji kolesi?

Ford Transit je na voljo s pogonom na vsa štiri kolesa, pogonom na vsa štiri kolesa in pogonom na vsa štiri kolesa. Izbira je vaša.

+Ali lahko Ford transit vleče?

Da, seveda. Tehnično gledano lahko Ford Transit vleče do 3 500 kg. Vendar morate upoštevati cestne predpise in svoje vozniško dovoljenje. Če imate vozniško dovoljenje za vozila do 3,5 tone in Ford Transit v povprečju tehta 2 toni, potem lahko z njim vlečete vozila do 1,5 tone.

+Kje je Ford Transit izdelan?

Ford Transit se trenutno izdeluje v tovarnah Ford Otosan (Turčija), Montevideo (Urugvaj), Claycomo (ZDA) in Kansas City (ZDA). Vendar je treba omeniti, da se velika večina Fordovih Transitov, namenjenih evropskemu trgu, proizvaja v Turčiji.

+Kako ponastaviti olje ford transit?

Vstavite ključ v vžig in ga obračajte, dokler se ne prikažejo luči (power). Pred očmi bi se vam moralo prikazati sporočilo o zahtevanem servisiranju. Če se želite znebiti tega sporočila, izklopite dostop do napajanja z vrtenjem ključa v prvotni položaj. Nato istočasno pritisnite pedal za plin in zavoro ter ju držite približno 30 sekund. V naslednjem koraku obrnite ključ nazaj v dva položaja, pri čemer imejte ves čas pritisnjeni ročici za zavoro in plin. Na lastne oči bi morali videti, da je bila ponastavitev servisa olja uspešno izvedena. V naslednjem koraku obrnite ključ nazaj v začetni položaj. Na tej točki lahko spustimo pedala za plin in zavoro. Ko zaženete kombi, se mora na armaturni plošči prikazati sporočilo, da je bil celoten postopek uspešno zaključen.

+Kdaj izide novi Ford Transit?

Trenutno ni načrtov za uvedbo nove generacije vozila Ford Tranzit. Po našem mnenju se bo to zgodilo šele leta 2025.

 
Vnesite ključno besedo
Napredno iskanje
Transit Center in Europe