Your browser does not support JavaScript!


Zgodovina Ford Transita

Ford Transit - gospodarsko vozilo, ki se proizvaja od leta 1953 in spada v razred lahkih gospodarskih vozil (LCV). Ford Transit je na voljo v različnih različicah karoserijskega sloga, najbolj priljubljena med njimi sta tovorni kombi in potniški kombi, pozneje imenovan Tourneo. Ford Transit je tretji najbolje prodajani kombi na svetu. Za zdaj je bilo proizvedenih in prodanih več kot 8.000.000 kombijev Ford Transit.

Prva generacija Ford Transita se je imenovala Ford Taunus Transit in je bila sprva ponujena le v zahodni Evropi in Avstraliji. Vendar so bili konec 20. stoletja kombiji Ford Transit prodani skoraj po vsem svetu razen Severne Amerike. Ford Transit se je širitev na severnoameriški trg začel leta 2013, z izdelavo osme generacije tega kombija. Uradno je Ford Transit leta 2015 nadomestil Ford E-Series.

Ford Transit je že več kot štirideset let najbolje prodajano komercialno vozilo v Evropi. Po predstavitvi novega modela na trg se je ameriški Ford Transit hitro izkazal za najbolje prodajano komercialno vozilo v ZDA. V ZDA Ford Transit zagotavlja 57-odstotni delež Forda na trgu gospodarskih vozil. Deli za Ford Transit se proizvajajo v Turčiji, na Kitajskem in celo na Poljskem.

Ford Transit je tudi večkratni zmagovalec kombija leta (2001, 2007), v manjših različicah Transit Custom in Transit Connect pa sta v letih 2013 in 2014 osvojila tudi naslov leta leta.

Ford Transit Modele
(fot: Ford Great Britain)


Zgodovina vozila Ford Transit - izberite model


Taunus Transit Transit MK1 Transit MK2 Transit MK3 Transit MK4 Transit MK5 Transit MK6 Transit MK7 Transit MK8 Transit MK9


Preberi naprej Ford Taunus ->
 
Vnesite ključno besedo
Napredno iskanje
Transit Center in Europe