Your browser does not support JavaScript!


Resnična zgodba Citroena Jumperja

Citroen je trenutno eden izmed petih najbolj priljubljenih proizvajalcev kombijev v Evropi. Kljub temu, da vozilo temelji na enaki strukturi kot tovornjaki konkurenčnih znamk, ima Citroen Jumper več posameznih elementov, ki dajejo svoj kombi značaj. Ti dejavniki prispevajo k dobrim prodajnim rezultatom. Inovativni zunanji dizajn si zasluži posebno pozornost. V Veliki Britaniji je Jumper znan kot Citroen Relay.

Prvi modeli gospodarskih vozil Citroën so se na svetovnem trgu pojavili v medvojnem obdobju. Že leta 1928 je podjetje proizvedlo Citroen C4 VAN, ki ima zelo malo skupnega z modelom C4, ki ga poznamo danes. Vendar je bil opremljen z velikim, vgrajenim prtljažnikom, ki je omogočal prevoz različnih vrst blaga. Citroen je bil eden prvih proizvajalcev na svetu, ki je zadovoljil potrebe podjetij po optimalnem nakladalnem prostoru. Vozilo je poganjal 9-litrski motor. Kombi C4 je bil na voljo v 17 različnih različicah, kar omogoča prevoz blaga do 1200 kilogramov. Leta 1939 je podjetje izdalo model TUB / TUC, ki je postal predhodnik ikoničnega modela kombijev H.

 Leta 1947 je kombi Citroen H na evropskem trgu debitiral s pogonom na prednja kolesa. Šlo je za novo rešitev, ki je bila pozneje sprejeta po vsem svetu. H kombi se je srečal z velikim priznanjem in do danes lahko srečate prenovljene delovne kopije tega vozila. V naslednjih desetletjih je Citroen predstavil nadaljnje različice gospodarskih vozil - Citroën Type 23 s nosilnostjo 1500 kg ali 2CV MINI-VAN, prodanih v 1,2 milijona izvodov. Največji preboj pa je bil predstavitev velikega kombija Citroen Jumper.

Preberi naprej Citroen Jumper I ->
 
Vnesite ključno besedo
Napredno iskanje
Transit Center in Europe