Your browser does not support JavaScript!


Kitajski Ford Transit - bo na voljo v Evropi?

Ford Transit je na evropskih cestah že od leta 1965. V teh letih smo bili priča zaporednim generacijam tega kultnega dostavnega vozila. Toda ali ste vedeli, da je Ford Transit na voljo tudi na kitajskem trgu? Zanimivo je, da se po svoji zasnovi precej razlikuje od različic, ki jih poznamo v Evropi. V tem članku vam bomo predstavili, kako je videti kitajski Ford Transit in kako so se prejšnje generacije razlikovale v Aziji in Evropi. Prav tako velja omeniti, da je Ford Transit v ZDA na voljo tudi z bencinskimi motorji, ki ne izpolnjujejo evropskih okoljskih zahtev.
Ford Transit Kitajska

Ford Transit 2024 - Kitajska proti Evropi

Družba JMC je odgovorna za oblikovanje, prodajo in distribucijo modela Ford Transit na Kitajskem. Gre za skupno podjetje, ki je v lasti skupine Ford. Razlike med kitajskim Fordom Transitom in evropsko različico dostavnega vozila so očitne že na prvi pogled. To še posebej velja, če se osredotočimo na sprednji del vozila. Drugačna zasnova luči, drugačna zasnova rešetke hladilnika. Drugačen videz imata tudi sprednji odbijač in maska motorja z enim dolgim dovodom zraka. Dobimo vtis, da ima evropski Ford Transit bolj poenostavljeno in aerodinamično zasnovo sprednjega dela, kar se vsekakor odraža v količniku zračnega upora. Po drugi strani pa je oblika JMC Ford Transit 2024 bolj futuristična, kar ustreza trenutnim trendom na azijskem trgu. Hkrati obe različici ustrezata modelni paleti, namenjeni določenim trgom, tj. drugim avtomobilom, ki jih proizvajata podjetji JMC in Ford. Zanimivo bi bilo videti, kako bi bila mreža Ford Transit Trail videti v kitajski različici...
Ford Transit China

JMC Ford Transit T8

Kitajski Ford Transit je na voljo v dveh različnih različicah sprednjega dela. Potniška različica (minibus) ima kromirano odprto rešetko, ki spominja na druga osebna vozila, ki jih proizvaja JMC. Tovorna različica (kombi) pa spominja na Ford Ranger JMC in je nekoliko masivnejša. Pri tovorni različici lahko računamo na 15,4 kvadratnega metra nakladalne površine, medtem ko je pri potniški različici že 13 kvadratnih metrov. Kitajski Ford Transit je na voljo v treh karoserijskih različicah: kratki (3000 mm), srednji (3300 mm) in dolgi (3750 mm). Za primerjavo si velja ogledati stran z merami vozila Ford Transit 2024 .

Kitajski Ford Transit 2024 - motorji

JMC Ford Transit 2024 je na voljo z dvema dizelskima motorjema: 2.3T in 2.0T. Prvi je izposojen iz modela Ford Puma in proizvede 175 mečnih konjev (128 kW) z največjim navorom 430 Nm. Dvolitrska različica je nekoliko slabša, saj proizvede 154 konjskih moči (390 Nm). Kupci lahko izbirajo med tremi menjalniki: ZF 8AT, Magna 7MT in 6MT. Vendar v Evropi prevladuje motor 2.0 EcoBlue za Ford Transit.
JMC Teshun

JMC Teshun - električni Transit MK3

Svetovna evanescenca in avtomobilska radovednost. Podjetje JMC je leta 2023 predstavilo model Teshun, ki ima karoserijo vozila Ford Transit iz leta 1986. Vendar pa se dostavno vozilo ponaša z bistvenimi spremembami. Zasnova sprednjega pasu vozila je bila popolnoma spremenjena, uveden pa je bil tudi električni pogon. Kakšna zgodba se skriva v ozadju tega razvoja? Ford je na kitajskem trgu do leta 2017 proizvajal model Ford Transit, ki je temeljil na modelih MK3-MK5. Kasneje so bile pravice za ta model prodane družbi JMC, ki je staro zasnovo vozila uporabila za izdelavo električnega vozila. Kot je napovedal proizvajalec, ima JMC Teshun doseg 300 km in 163-konjski elektromotor, ki proizvede 320 Nm.

Prejšnje generacije Forda Transita na Kitajskem

Kitajski Ford Transit se je od nekdaj razlikoval od tistega, ki se proizvaja v Evropi. Spodaj je nekaj fotografij primerov, ki najbolje prikazujejo razlike v oblikovanju. Ne pozabite tudi, da lahko dele za Ford Transit kupite v naši spletni trgovini. Na koncu tega članka želimo odgovoriti tudi na naslovno vprašanje. Ali bo kitajski Ford Transit na voljo v Evropi? Ne. namenjen je izključno azijskemu trgu, kjer so prisotni avtomobili JMC.
Transit KitajskaFord Transit Kitajska

Ali veste, da ...?

Naši drugi članki na našem blogu